Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'empresa Igewind retira el projecte del parc eòlic a la Serra de Pinós

DIMECRES 07 OCTUBRE 2020

Us comuniquem que l’empresa Igewind ha retirat el projecte de construcció del parc eòlic de la Serra de Pinós. Per tant, no serà necessària  la consulta sobre el mateix.

Després que l’Ajuntament de Pinós manifestés a Urbanisme la incompatibilitat d’aquest projecte amb el POUM vigent, Urbanisme va refer el seu informe del 14 de juliol del 2020 per un de nou desfavorable emès el 30 de setembre del 2020.

Tal com es va dir, si el municipi s’hagués manifestat favorablement al parc en la consulta, l’Ajuntament hauria procedit a modificar l’article 27.3 del POUM.  En cas d’una resposta negativa, no s’hagués modificat el POUM i per tant l’Ajuntament no hauria autoritzat el projecte.  

Modificar el POUM requereix un període llarg de temps, la qual cosa ha creat incertesa jurídica a l’empresa i el risc de perdre els avals que tenia dipositats a Red Elèctrica Espanyola.

El parc d’Igewind suposava pel municipi de Pinós uns ingressos inicials de 2.4 milions d’euros per  la llicència d’obres, més 300.000 euros anuals durant 25 anys. Això, hagués permès millorar la qualitat de vida del nostre veïnat. La contrapartida era un gran impacte mediambiental a tots els nivells, provocat pels molins i la línia d’alta tensió, tant en la seva construcció com explotació durant aquests 25 anys. 

Ara s’obre un nou horitzó que podem afrontar amb calma. Creiem que, tenint en compte el canvi climàtic i l’objectiu europeu sobre l’energia renovable, segurament sorgiran noves propostes energètiques. Quan el COVID ho permeti, podrem iniciar un debat serè i participatiu amb tot el municipi, per determinar cap on volem anar.

Document Actions