Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reunió informativa sobre la rehabilitació de la torre d'Ardèvol

DIMARTS 30 MARÇ 2021

Aquest divendres 26 de març l’Ajuntament de Pinós va presentar davant del veïnat el projecte de rehabilitació de la torre d’Ardèvol. Tot l’equip tècnic que l’ha realitzat, Ramon Esteve (director projecte i arquitecte), Ainhoa Pancorbo (arqueòloga), Lourdes Verdés (arquitecta) va explicar detalladament en que consistiran les obres.

Davant la caiguda de pedres de la base de la torre, amb el perill que això suposa pel nucli d’Ardèvol, l’actual equip de govern municipal es va posar en marxa per poder solucionar el problema. El projecte preveu millorar les instal·lacions d’aquest monument històric, conservar-lo, adequar-lo per ser visible al públic d’acord a la normativa vigent i alhora garantir la seguretat del veïnat del nucli d’aquesta població, evitant que caiguin més pedres de la mateixa torre.

Es tracta d’unes obres que estan previstes que es duguin a terme entre l’estiu i la tardor d’aquest any.

El cost total de la intervenció és de 235.038,61€. L'Ajuntament ha aconseguit que se’n subvencionin 201.413,31€. Dels quals, 41.442€ seran dotats pel Departament de Cultura, 96.806€ a través d’un conveni del Departament de Territori i sostenibilitat i l’Incasòl, 20.000 € de la Fundació la Caixa/Caixabank i finalment els fons Leader 43.165,31€
La quantitat restant, la posaria l’Ajuntament de Pinós, tot i que està pendent dels ajuts que puguin sorgir per part de la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.